METSÄSTYSTÄ Unkarissa

Jagen in Ungarn

 

 

ETUSIVU / HOME

Eläimet/Hinnat / Abschusspreisliste

Tiedotteet / Informationen

Metsästyskoirat(koulutus) / Jagdhunde(training)

 Tarjoukset / Angebote

Maatilakierrokset / Landwirtschaftliche Rundreise

Majoitus / Unterkunft

Jahtikuvia / Bildergalerie

Myytävät kiinteistöt / Immobilien

Yhteystiedot / Kontakt

 

 

 

Impressum

  

 

Jos olet kiinnostunut Unkarin metsästyskoirasta niin meidän kauttamme se myös onnistuu,olemme toimineet kansainvälisessä koiravälityksessä toistakymmentä vuotta ja meillä on luotettavat yhteistyö kennelit (kasvattajat) joiden kanssa toimimme.

Olemme myös jäseniä FCI-järjestössä !

 

Metsästyskoirat/koulutus / Jagdhundtraining

Erfahrene Jäger und Hundeführer bieten Einzel - und Gruppentraining an, für Hunde aller Rassen. Das Training
umfasst Fährtesuche nach Hasen,  Luftnase (Apport) mit Fasan, Wassertraining mit Abschussenten.

Preis 80,- Euro pro Tag (2 Ausgänge mit jeweils ca. 3 Stunden) zuzüglich Abschussenten 10,- Euro pro Stück.

 Metsästyskoirakouluttajat ja metsästäjät tarjoavat yksin tai ryhmässä tapahtuvaa koirakoulutusta kaikille roduille.Tämä sisältää vainukoulutusta jäniksellä,vainukoulutuksen fasaanilla,vesikoulutuksen sorsajahtina.

Hinta per päivä on 80,-eur (sis.n3 tuntia aamulla ja 3 tuntia iltapäivällä) plus 10,-eur per ammuttu sorsa.

 

 

Stambecco_valdostano_arc_01.jpg

 

Unkarinvizsla

 

Unkarinvizsla on Unkarista lähtöisin oleva KSN (karkota, seiso, nouda) rotu, ja kuuluu FCI 7. Unkarinvizsloja on lyhyt- ja karkeakarvaisia.

Luonne

Vizslat ovat lempeitä, ystävällisiä ja tarmokkaita metsästyskoiria. Unkarinvizslalla on kotimaassaan Unkarissa erinomainen maine työkoirana. Se nauttii suunnattomasti päästessään veteen noutamaan ammutun linnun. Kumppanina se on hyvä ja lempeä perheenjäsen, mutta saattaa olla melko suojeleva, joten se vaatii määrätietoisen käsittelyn. Asiaan perehtyvälle se on helppo koulutettava, oikea monitoimikoira. Uros saattaa olla aggressiivisempi kuin narttu, mutta kumpikaan ei sovi vahtikoiraksi. Ne ovat uskollisia ja toimeliaita metsästys­koiria. Vizsla ei ole esimerkiksi englantilaisiin kanakoiriin verrattuna kovin nopea, mutta kylläkin sinnikäs, voimakas ja tyylikäs seisoja. Unkarinvizsla sopii lapsiperheisiin, joihin se usein otetaan pikemmin seura- kuin metsästyskoiraksi. Rotu on jalostettu kotimaassaan monipuoliseksi metsästyskoiraksi ja loistavan hajuaistinsa ja oppivan luonteensa vuoksi on helposti koulutettavissa tehtävään. Suomessa rotu kuuluu Saksanseisojakerho Ry:n alaisuuteen. Rotu on hyvin energinen ja vaatii paljon liikuntaa, joten pelkäksi kotikoiraksi se ei sovellu. Vizsloilla on voimakas riistavietti ja jo tämänkin vuoksi rotu ei ole seurakoirarotu. Unkarinvizsla on menestynyt rotuna myös agilityssä.

Historia

Unkarinvizslan sanotaan polveutuvan unkarilaisten valloittajien mukanaan tuomista koirista, joita kutsuttiin myös turkkilaisiksi keltaisiksi koiriksi. Nykykäsityksen mukaan rotu ei kuitenkaan ole todennäköisesti 150 vuotta vanhempi ja se on pointterin, saksanseisojan, kopon ja württembergin risteytyksen tulos. Vizslasta tuli nopeasti suosittu, mutta rotu lähes hävisi maailmansotien aikana. Toisen maailmansodan jälkeen tehdyissä risteytyksissä vizslaan mahdollisesti risteytettiin italianajokoiraa. risteytyksen tulos: Unkarinvizsla kuuluu FCI:n roturyhmään 7. Suomessa unkarinvizslan rodunomaisia käyttöominaisuuksia mitataan kanakoirien erikoiskokeella (KAER), ja sen rotujärjestö on Saksanseisojakerho ry.

 Rotumääritelmä

Unkarinvizsla on monipuolinen ja monikäyttöinen metsästyskoira, jonka tulee toimia niin aukealla, metsässä kuin vedessäkin. Niiden tyypilliset ominaisuudet ovat: erinomainen hajuaisti, kiinteä seisonta, erinomainen nouto sekä määrätietoinen ja innokas riistan seuraaminen uidessa.

Lyhytkarvainen unkarinvizsla on melko harvinainen Suomessa, on olemassa myös karkeakarvainen unkarinvizsla, mikä on oma rotunsa ja vielä harva lukuisempi.

Suomeen on tuotu paljon hyviä unkarinvizsloja rodun kotimaasta sekä muualta Euroopasta. Vizslojen kasvattajia löytyy Suomesta noin 10 kappaletta.

 

Stambecco_valdostano_arc_01.jpg